SDE+ subsidie

pobeka

Grootschalige zonnepanelen projecten met SDE+ subsidie

De SDE+ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie Productie) is een subsidie opgesteld om de productie van duurzame energie te stimuleren, waaronder ook de installatie van zonnepanelen valt. Vrijwel elk bedrijf, instelling of (non-profit) organisatie is in staat om duurzame energie op te wekken en kan dus gebruikmaken van de voordelen van de SDE+ subsidie. De SDE+ subsidie richt zich op de grootverbruik aansluiting (>3 x 80A).

pobeka-sde

Het doel van de SDE+ subsidie

Voor veel bedrijven, instellingen en organisaties is de SDE+ een populaire subsidie. De subsidie heeft een omvangrijk budget, waarmee de overheid het bedrijfsleven stimuleert om duurzame energie te produceren. De subsidie is een compensatie voor het verschil in de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie en wordt verstrekt over een periode van 15 jaar.

Wilt u meer informatie of bent u voornemens een SDE+ subsidieaanvraag in te dienen. Neem dan vrijblijvend contact op.

pobeka-sde

Omgevingsvergunning

Als de zonnecollectoren of –panelen niet op een dak geplaatst worden maar in een veldopstelling of aan een gevel (in het zicht), dan zal een omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vereist zijn. Voor meer informatie over een omgevingsvergunning kunt u ons altijd benaderen.

pobeka-sde

Verklaring eigenaar

Doet u een aanvraag en bent u niet de eigenaar van de beoogde locatie voor de productie-installatie, dan bent u verplicht om een verklaring van de eigenaar met uw aanvraag mee te sturen. In deze verklaring geeft de eigenaar toestemming dat u de productie-installatie op de beoogde locatie installeert en exploiteert. Dit geldt voor alle categorieën productie-installaties.

Haalbaarheidsstudie

Vraagt u subsidie aan voor meer dan 500 kWp (in 1 of meerdere aanvragen)? Dan bent u verplicht een haalbaarheidsstudie uit te voeren en deze aan uw aanvraag toe te voegen. Komt bij uw aanvragen in dezelfde aanvraagronde de som van het totale vermogen van de productie-installaties hoger uit dan 500 kWp? Dan voegt u vanaf de aanvraag, waarbij deze grens wordt overschreden en bij elke nieuwe aanvraag daarna een haalbaarheidsstudie toe. De haalbaarheidsstudie bevat de gegevens voor het totaal aan projecten.

Meer weten over SDE+?

Wilt u meer inzicht hoe een SDE+ traject verloopt. Vraag dan vrijblijvend ons SDE+ businesscase aan. Hier vindt u alles wat u moet weten.

Wat kunt u verwachten van de businiscase SDE+ subsidie

1. Haalbaarheidsstudie

Uitwerken technische & financiële haalbaarheid incl. benodigde vergunningen.

2. Subsidieaanvraag

SDE+.

3. Financiering

Eigen investering / crowdfunding.

4. Turn key installatie

Begeleiding & uitvoering.

5. Exploitatie

Beheer, onderhoud, monitoring.

Maak een goed begin!

Met het doorlopen van de businesscase krijgt inzicht in alles wat komt kijken bij het realiseren van de installatie van pv-panelen